Visningsleilighet for velferdsteknologi (E-helselaboratoriet)

Ved Terningen Arena i Elverum er det etablert et e-helselaboratorium og visningsleilighet for velferdsteknologi.  Dette er et samarbeid mellom NAV Hjelpemiddelsentralen i Hedmark, Høgskolen i Innlandet og Terningen Nettverk.

Visningsleiligheten er fullt utstyrt med ulike hjelpemidler og teknologi som kan bidra til en tryggere hverdag for funksjonshemmede og eldre som ønsker å bo hjemme.  Leiligheten består av stue, kjøkken, soverom og bad, og den inneholder blant annet ulike hjelpemidler som gjør det enklere å huske avtaler og strukturere hverdagen (Memoplanner, Memo dayplanner, en tydelig kalender med bilder/tekst og påminning, nedtelling til aktiviteter), ulike typer sensorer (brann, bevegelse, dørvakt, kjøleskapsvakt, komfyrvakt, automatisk nattlys), assistansealarm, trykksensorer til seng, medisindosett, videokommunikasjonsutstyr, digitalt tilsyn, samt komponenter som via trådløst nettverk styrer lys, varme og persienner. Midt-Hedmark Brann – og redningsvesen har også utstilt et vanntåkeanlegg i leiligheten.

I vårt arbeid med velferdsteknologi har vi bl.a. hovedfokus på:

  • Fallforebygging og tidlig varsling
  • Brannsikkerhet
  • Ernæring
  • Ensomhet
  • Sikker legemiddelbruk

Her kan du se et innslag på Østnytt om visningsleiligheten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ønsker du å besøke visningsleiligheten, så ta kontakt Marit Aralt Skaug: epost: marit.skaug@inn.no